FAQ

Heb je een vraag?

Waarom sap?

Omdat het een hele opgave kan zijn om je door grote hoeveelheden fruit en groenten te eten – zowel voor je als persoon als voor je lichaam. Daarom is het drinken van sappen een goede mogelijkheid om er zeker van te zijn dat je alle voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Onze sappen zijn ontdaan van vezels en daarom makkelijk te verwerken door je lichaam

Waarom is JuiceBrothers de beste?

We gebruiken alleen de beste kwaliteit ingrediënten voor de beste recepten zodat we je de beste producten kunnen aanbieden. We passen de cold pressed methode toe om het sap uit biologisch fruit en groente te halen, hierbij blijft al het goede intact. We verhitten (bijna) geen van onze ingrediënten voor het andere eten en drinken wat wij verkopen, om dezelfde reden: zo blijft al het goede intact. Onze winkel is zo gemaakt dat je kunt genieten van je sap en eten terwijl je relaxt en al je vragen beantwoordt worden. Onze staff heeft kennis over onze producten en hun positieve effecten op je gezondheid. Welcome to the good life.

Hoe lang kan ik mijn sappen bewaren? En moet ik ze gekoeld bewaren?

Sappen van JuiceBrothers zijn rauw. Onze sap bevat levende enzymen en kan daarom bederven. Zoals met alle verse producten, is het het beste om je sap zo snel mogelijk te consumeren. Zorg er anders voor dat je de sap gekoeld bewaart. Onze sap zit boordevol met levende enzymen en is 3 dagen houdbaar. Om het makkelijk te maken hebben we een “tenminste houdbaar tot”- datum op al onze producten geplakt.

Waarom is jullie sap gebotteld?

Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een gezonde levensstijl en goede voeding, produceren we sappen in grote hoeveelheden. Om koudgeperste sappen te produceren heb je een grote machine nodig die vele liters sap per ingrediënt maakt. Deze ingrediënten moeten vervolgens gemixt worden volgens ons zorgvuldig gekozen recepten – een manier van werken die accuraat is en een goede kwaliteit garandeert, maar ook veel ruimte inneemt. Dat is waarom we gekozen hebben voor een aparte productieruimte met een speciaal voor JuiceBrothers ontworpen keuken. Dus doordat we dagelijks sappen kunnen maken in onze productieruimte, kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten de meest verse sap hebben!

Waarom ziet mijn sap er anders uit dan de laatste keer dat ik hem kocht?

Al onze sappen hebben natuurlijke ingrediënten en worden met de hand gemaakt. Moeder natuur produceert niet altijd exact dezelfde kleuren en smaken waardoor er misschien wat verschil ontstaat. We gebruiken geen bindmiddelen, vulstoffen of andere chemicaliën waardoor onze sappen zich scheiden. Goed schudden voor gebruik!

Is alles biologisch?

Waar mogelijk kiezen we voor biologische producten. Met alle verse voedingsstoffen in je lichaam is het niet wenselijk dat daar allerlei chemicaliën bij zitten. Helaas hebben sommige ingrediënten, zoals het zout of de kruidenpoeders die we gebruiken, geen kwalificatie. Iets wat ook af en toe voor kan komen is dat het product niet verkrijgbaar is in de biologische winkels, waardoor we alternatieven moeten kiezen als “Milieukeur” of producten van boeren die nog in de overgang zitten naar biologisch.

Is alles wat in de schappen ligt vers?

We maken onze sappen dagelijks en leveren ze dezelfde dag nog aan onze winkels. Zo liggen ze super vers en klaar om mee te nemen in de winkel!

Bevat ons eten en drinken gluten?

Al het eten gemaakt door JuiceBrothers is vrij van gluten. Het zou kunnen dat er wat sporen van gluten aanwezig zijn omdat producten als haver vaak gemaakt worden samen met producten die wel gluten bevatten.

En noten of zuivel? Is alles veganistisch?

Omdat al onze producten plantaardig zijn, bevatten ze geen zuivel en dus ook geen vlees, vis of eieren. We gebruiken wel honing in sommige van onze producten. Daarnaast bevatten enkele van onze producten noten, maar dit zullen we er altijd op zetten! Zorg er, in geval van intolerantie bijvoorbeeld, voor dat je op de hoogte bent welke producten dit zijn. Al onze producten kunnen sporen van noten bevatten omdat ze gemaakt worden samen met producten die wel noten bevatten.

Welke zoetstoffen gebruiken jullie?

Onze sappen bevatten geen toegevoegde zoetstoffen. We hebben onze sappen zo samengesteld dat ze behalve fruit en groente niks nodig hebben. Echter, er is een aantal producten die wel gezoet zijn, zoals onze mylks, salade dressings en desserts. Hier kiezen we alleen voor natuurlijke zoetstoffen die zo min mogelijk bewerkt zijn zoals honing, ahornsiroop, agavesiroop, kokosbloesemsuiker en stevia. Deze zoetstoffen hebben een aanzienlijk lagere Glycemische Index (GI) dan bewerkte zoetstoffen als suiker. Daarnaast bevatten deze zoetstoffen nog veel van hun vitamines en mineralen waardoor ze meer zijn dan zoetigheid alleen.

Wat is de glycemische index (GI) van jullie sappen? Zal het mijn bloedsuikerspiegel beïnvloeden?

Onze sappen bevatten geen vezels waardoor ze makkelijk opgenomen kunnen worden door je lichaam, bloed en lymfesysteem. Op deze manier worden je cellen voorzien van de micronutriënten die ze nodig hebben om de vele processen van lichamelijk functioneren uit te kunnen voeren. Zo ook de natuurlijke suikers uit het fruit; dat is een van de redenen waarom we groente toevoegen aan onze sappen. Groente heeft een lage GI en bevat weinig koolhydraten. Dit betekent dat het niet direct een piek in je bloedsuikerspiegel zal veroorzaken. Hou wel in gedachten dat sap de biologische beschikbaarheid vergemakkelijkt waardoor een sap waarschijnlijk een iets hogere GI heeft dan wanneer je de ingrediënten ervan zou eten.

Wat is alkaline water en waarom gebruiken jullie het?

Alkaline water is water wat gealkaliseerd is met behulp van een Kangen watersysteem. Deze machine leidt het water langs platina platen terwijl het gefilterd wordt, hierdoor verandert de pH waarde van het water. Een pH waarde van 7 wordt neutraal genoemd, wij bieden water met een pH waarde van 9,7. De ideale pH waarde van het bloed ligt tussen 7.35 en 7.45 – een goede zuurtegraad is van groot belang voor een goede gezondheid. Tegenwoordig is het lichaam constant onderhevig aan zure invloeden zoals vervuiling en het eten wat we tot ons nemen. Bijna al het eten wat we consumeren, behalve groente en fruit, maakt de zuurgraad van ons lichaam lager (en dus zuurder). Om onze lichamen te helpen met het behouden van de juiste zuurgraad gebruiken we het alkaline Kangen water. Op deze manier krijgt het lichaam minder zure invloeden van buiten en hoeft het minder moeite te doen om de waarde van het bloed tussen pH 7.35 en 7.45 te houden.

Wat is koudgeperst?

Dit is het proces waarbij het voedingsstofrijke sap van verse ingrediënten wordt geëxtraheerd door middel van een hydraulische pers. De term “koud” verwijst ernaar dat verhitting vermeden wordt tijdens het productieproces. Fruit en groente worden fijngesneden en hydraulisch geperst in zakken. Dit betekent dat er minimale hitte wordt geproduceerd waardoor er minimale oxidatie plaatsvindt en voedingsstoffen dus maximaal aanwezig blijven. Het sap wordt gemaakt van de meest verse en kwalitatief goede producten die we kunnen krijgen en dit blijft allemaal intact gedurende het productieproces.

Waarom wordt rauw eten niet boven de 42ºC verhit?

Wanneer eten warmer wordt dan 42 ºC blijven de enzymen niet intact, worden voedingsstoffen en vitamines vernietigd en wordt de natuurlijke metabolische structuur van het eten aangetast. Eigenlijk wordt de hele bedoeling van fruit en groente eten teniet gedaan.

Wat doen jullie met de pulp die overblijft na het productieproces?

Omdat we al het sap extraheren uit ons fruit en groente, houden we een hele hoop pulp over. En niet zomaar pulp, maar biologische pulp van hoge kwaliteit. Deze kan perfect gebruikt worden als meststof, aanvulling op het dieet van vee of voor het maken van papier. Dit is dan ook ons doel, het maken van printouts van ons eigen pulp en samenwerken met boeren die de pulp teruggeven aan de grond.

Waarom gebruiken jullie geen glazen flessen?

Op dit moment is plastic de meest milieuvriendelijke oplossing. Er zijn minder bronnen nodig om het te creëren, verschepen en distribueren dan glas. We gebruiken polyethyleentereftalaat #1 (PET #1) plastic omdat het niet lekt waardoor het gezien wordt als de meest veilige keuze. Ook is dit type plastic het beste te recyclen. Daarnaast is plastic tot wel 9x lichter dan glas waardoor er minder brandstof nodig is om het te vervoeren en een stuk minder zwaar is in je tas.

Binnenkort beschikbaar

Binnenkort beschikbaar