Maakt het uit in welke volgorde ik de sappen drink?

Ja, dit maakt zeker iets uit. De volgorde waarin je de sappen drinkt gedurende een cleanse is van grote invloed op hoe je lichaam de voedingsstoffen opneemt. Wanneer je maag nog leeg is, kunnen de voedingsstoffen veel beter opgenomen worden dan wanneer u ervoor al iets gegeten hebt. Daarom gaat de dag van start met een groene sap, om je de beste boost van voedingsstoffen te geven.

Ik val bijna om van de honger. Mag ik kauwgom eten?

Je maag moet eraan gewend raken om leeg te zijn. Geloof ons, dit gebeurt vanzelf alleen het duurt even. Kauwgom maakt je systeem alleen maar meer van streek – door het kauwen denkt je lichaam dat er eten aankomt terwijl dit niet het geval is. Mocht de drang om op iets te kauwen echt te groot worden, kies dan voor natuurlijke kauwgom zonder suikers.

De groene sappen vind ik niet lekker! Mag ik deze overslaan?

Nee, deze sap mag je niet overslaan! Het groene biedt juist het belangrijkste van de cleanse; vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden, enzymen en nog meer voedingsstoffen. Gebruik je wilskracht – je weet dat je het nodig heeft. Probeer er eens wat versgeperste citroensap bij te doen; ijskoud drinken zorgt ook dat de smaak minder sterk wordt.

Kan ik de cleanse doen terwijl ik daarnaast eet?

Helaas zullen alle voordelen van de cleanse teniet gedaan worden als je vast voedsel blijft eten. De bedoeling van de cleanse is om alleen sap te consumeren in plaats van vaste voeding zodat je spijsvertering tijd krijgt om uit te rusten en zichzelf te reinigen. Het is wel mogelijk koudgeperste sappen toe te voegen aan je reguliere dieet als supplement met vitamines en mineralen.

Wat kan ik doen om mijn cleanse kracht bij te zetten?

Bentoniet klei helpt bij het onttrekken van gifstoffen uit je lichaam. Terwijl de klei door je lichaam gaat, zal zijn negatieve ionische lading alles met een positieve lading (bacteriën, virussen, toxines etc.) aantrekken en onttrekken van je lichaam.

 

Om de toxines uit uw lichaam te drijven, kan je psyllium husk gebruiken. Wanneer psyllium husk in contact komt met water, zwelt het op en vormt het een gelatineachtige massa die helpt bij het transporteren van afval door de spijsvertering. Het is belangrijk om genoeg te drinken wanneer u psyllium gebruikt. Om constipatie te voorkomen is het van belang dat je 250ml water drinkt wanneer je de psyllium neemt en minstens 6-8 glazen over de gehele dag.

 

Geactiveerde kool helpt ook bij de opname van toxines. Het is 100% alkalisch en zit vol met elektronen. De negatieve ionische lading van kool trekt positief geladen substanties aan (toxines) en leidt ze het lichaam uit via het spijsverteringskanaal.

Dit is mijn eerste cleanse, hoe houd ik dit vol?

Onze cleanses zitten boordevol voedingsstoffen, dus je zult niks tekort komen. Wanneer je nieuw bent, ga dan voor het eerste level – deze cleanse bevat de meeste calorieën. Zorg er wel voor dat je het iets rustiger aan doet dan normaal door wat extra rust te nemen en goed naar je lichaam te luisteren.

Voor welke cleanse moet ik kiezen?

We bieden drie cleanses aan – deep, deeper, deepest; ze hebben allemaal een andere duur. Het hangt er helemaal vanaf hoe diep je wilt gaan. Hoe langer en hoe verder gevorderd, hoe dieper de cleanse zal zijn. De termen deep, deeper, deepest hebben betrekking op de calorische waarde en intensiteit. Hoe hoger het level, hoe lager de calorieën. De groene sappen hebben een smaak waar mensen aan moeten wennen, die ze moeten leren drinken. Hoe hoger het level, hoe meer groene sappen je zult krijgen (vandaar dat het aantal calorieën hier lager ligt). Voor degenen die nog nooit een cleanse geprobeerd hebben is het verstandig om op het eerste level te starten. Op deze manier zullen er minder ontgiftingsverschijnselen en hongergevoelens optreden. Als je al ervaring hebt met cleanses of met regelmaat sappen drinkt in aanvulling van een dieet met weinig bewerkte producten, kan je voor een intensievere versie gaan. Je zult merken dat cleanses je met de tijd makkelijker af zullen gaan.

Mag ik alcohol of caffeine drinken terwijl ik cleanse?

Wij raden het ten strengste af om alcohol te drinken gedurende de cleanse, evenals de 3-5 dagen voor en na de cleanse. Alcohol is een zware last voor het lichaam op het gebied van gifstoffen – zeker gedurende een cleanse, wanneer je je lichaam juist van gifstoffen wil ontdoen.

Kan ik roken tijdens mijn cleanse?

We kunnen je niet vertellen hoe je moet leven, maar het moge duidelijk zijn dat roken niet goed samen gaat met een cleanse. De hele bedoeling van de cleanse is om je lichaam te ontdoen van gifstoffen, dus om deze gifstoffen tot je te nemen gedurende een cleanse doet dit effect teniet.

Mag ik cleansen als ik zwanger ben?

Nee, een cleanse wordt afgeraden op het moment dat je zwanger bent. Je hebt eten voor twee nodig en daarnaast kunnen de gifstoffen die je lichaam loslaat uw baby aantasten. Dit geldt ook voor de periode waarin je borstvoeding geeft; je hebt in deze periode juist extra macronutriënten nodig en alle gifstoffen die je lichaam loslaat kunnen worden overgedragen via de moedermelk. Het drinken van sap als aanvulling op je dieet is een fantastische manier om de micronutriënten waar je zo naar verlangt tot je te nemen.

Zijn er bijwerkingen waar ik rekening mee moet houden?

Veelvoorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, moeheid, duizeligheid en misselijkheid. Als je je cleanse goed voorbereid door middel van een “clean” dieet (vrij van bewerkte voedingsmiddelen, suiker, alcohol en cafeïne) heb je minder kans om last te krijgen van de bijwerkingen. Als je het gevoel hebt dat de bijwerkingen ondraaglijk worden, wees dan verstandig en neem contact op met een medische professional.

Hoe krijg ik mijn cleanse?

Wanneer je de cleanse online of in één van onze winkels aanschaft, krijgt je een bon met het aantal cleanses dat je hebt besteld. Het is het beste als je je sappen dagelijks ophaalt in onze winkel zodat ze zo vers mogelijk zijn. Maar als het beter in je schema past, kunnen we je ook sappen geven voor drie dagen.

Waarom is sap zo duur?

Niet ieder sap wordt op dezelfde manier geproduceerd. Wanneer je stilstaat bij wat je daadwerkelijk consumeert – namelijk 1 kilo versgeperst fruit en groente en het proces wat erbij komt kijken, is het eigenlijk helemaal niet zo duur.

Ik ben niet tevreden met mijn cleanse en wil mijn geld terug

Helaas geven wij geen vergoedingen. Het kost veel tijd en moeite om de cleanses te maken; we plannen ze met grote zorg. Wij vragen je om hetzelfde te doen. Denk er eerst goed over na voordat je besluit een cleanse te doen. Het is niet iets om zomaar even spontaan te doen. Je moet er zeker van zijn dat je de tijd hebt en je moet er wat moeite in willen steken. Als je er niet zeker van bent of het wat voor je is, kan je misschien eerst wat sappen proberen of beginnen met een cleanse van één dag. Wij zijn niet verantwoordelijk voor je schema of voorkeur voor bepaalde sappen.

Bieden jullie kortingen aan voor pers?

Neem alstublieft contact met ons op via info@juicebro.com als je van plan bent ons op te nemen in een artikel of item.

Kan ik sporten tijdens mijn cleanse?

Ja, het is zelfs belangrijk dat je beweegt zodat te toxines worden losgelaten door het lichaam. Het zou wel kunnen dat een intensieve workout teveel gevraagd is. Probeer iets minder intensiefs als yoga, wandelen of zwemmen.

Kan ik een colon behandeling ondergaan tijdens mijn cleanse?

Je spijsverteringskanaal speelt een belangrijke rol in het proces van de cleanse. Je kunt eens met een colonhydrotherapeut gaan zitten om te bespreken of u deze voordelen wilt en kunt vergroten middels een colon behandeling of als je bijvoorbeeld problemen krijgt me je stoelgang gedurende de cleanse.